Heather & her cute friend Tatum decided to renovate their Evanston townhome kitchen to make the space lighter and fresher. Heather had already purchased new appliances and felt the space functioned well the way it was laid out. For this reason we kept the original layout and made the kitchen even more functional by strategically planning what each of the cabinets would be used for. Once we knew what we wanted to store in each of the cabinets it became easy to figure out which inserts would be most useful for the specific needs desired.

“Working with Coco has been great - my new kitchen is beautiful. Everything was done on time and at the price I expected, and the couple of small hiccups we had were dealt with promptly and to my satisfaction. It was clear Coco did everything possible to ensure I was happy with the project - and I do love my new kitchen!”

This project was a simple remove and replace for the most part. The new kitchen has a very different aesthetic from the original one as the finishes in the existing kitchen were dated. Heather is a busy professional that did not have a lot of time to spend choosing materials. Coco spent some time getting to know Heather’s personal style and pulled together the materials for her saving her precious time for things that matter to her...like spending time with Tatum.

Proposed Mechanical

Before -  Fridge is awkwardly standing out.          Before - The sink is split into two small compartments         Before - Builders grade counter tops                              Before - Backless seating                                                                                     

We solved multiple issues with Heather's kitchen including...

 

1. The refrigerator in the original layout stuck out farther than everything surrounding it making it seem as though it was not planned to be the size it was. We built walls surrounding the refrigerator and placed a deep cabinet above making it look like a built-in refrigerator without breaking the bank.

 

2. We integrated trash into the cabinets so there was no need for a freestanding garbage in the middle of the kitchen's limited open space.

 

3. By strategically adding pull-out storage & inserts into the cabinets the kitchen became much more functional.

 

Rendering done before choosing the cabinet style & color.

After - Heather’s contemporary style was the inspiration for the quartz countertop to wrap up the wall on each side. This creates clean lines on each side and makes the glass backsplash tile above the range even more special.

After - One thing that Heather knew she would want is a non-standard color in the base cabinets. The custom blue paint made this kitchen unique and created a space that is more personal. 

After - The existing sink in the space was a stainless steel undermount standard sink. Heather was sure from the beginning that adding a farm sink would elevate the style factor in her new kitchen. Notice the register at the toe kick under the sink. It is painted the color of the toe kick in order to be almost invisible.

After - The original wall cabinet layout did not have cabinets wrapping around on both sides. By adding the 45 degree corner cabinets with frosted glass inserts we were able to balance the wall cabinets making them aesthetically pleasing.

© 2018 all rights reserved

  • Twitter Classic
  • Facebook Classic